serreslife

Κατά το έτος 2015, η Δημοτική Αρχή των Σερρών συνέχισε το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, υλοποίησε μόνο από προγράμματα, έργα ύψους 20 εκατ. ευρώ στην πόλη και στα χωριά, στους τομείς των υποδομών, των αναπλάσεων, των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας, της κοινωνικής μέριμνας, ενώ εξακολούθησε την πραγματοποίηση των νέων πολιτιστικών και αθλητικών θεσμών που δημιούργησε.

Ο απολογισμός της δημοτικής Αρχής στον Δήμο Σερρών το 2015: Έργο & Ποιότητα Ζωής

«Νοικοκυρεύουμε τον Δήμο. Αυτό αποδεικνύουμε από χρονιά σε χρονιά από το 2011 που αναλάβαμε τα ηνία του Καλλικρατικού μας Δήμου», δήλωσε με έμφαση ο Πέτρος Αγγελίδης κάνοντας τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το 2015, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στο δημοτικό θέατρο «Αστέρια». “Παρά την οικονομική αβεβαιότητα, ανταποκριθήκαμε στις περισσότερες προτεραιότητες μας” τόνισε και προχώρησε στην παρουσίαση του έργου που έγινε στο πλαίσιο των δεκαέξι (16) προτεραιοτήτων που είχε προτείνει στους Σερραίους η παράταξή του στις εκλογές το 2014. Ο Δήμαρχος Σερρών αναφέρθηκε λεπτομερώς στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής στην πόλη και στα χωριά: στις υποδομές και αναπλάσεις, στην κοινωνική πολιτική, στους νέους πολιτιστικούς και αθλητικούς θεσμούς, στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου και στη δραστική μείωση των χρεών προς την αγορά.
“Προβάλουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό παράδειγμα, όπου το ήθος, το ύφος, η συνέπεια, η ειλικρίνεια και η αποτελεσματικότητα χτίζουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τους  δημότες, σχέση που αποτελεί τη βάσης της επικοινωνίας και της συνεργασίας μαζί τους”, τόνισε ο Δήμαρχος, για να εκθέσει το έργο του έτους 2015 στη συνέχεια:

Ποιότητα Ζωής
Βιοκλιματικές Αναπλάσεις (προϋπολ. 3.800.000€). Ανάσες για την καρδιά της πόλης
Πεζοδρόμηση Μεραρχίας (προϋπολ. 300.000€). Οι πεζοί κερδίζουν έδαφος
Αναπλάσεις στο Χιονοχώρι (προϋπολ. 443.000€). Εξωραϊσμός του Παραδοσιακού Οικισμού
Ανακαίνιση γηπέδων τένις (προϋπολ. 100.000€)
Θέρμανση πισίνας Ειδικού Σχολείου (προϋπολ. 50.000€)
Εργασίες στατικής επάρκειας στο νότιο πέταλο του δημοτικού γηπέδου (προϋπολ. 600.000€)
Αποχετευτικό  Μητρουσίου -Σκουτάρεως (προϋπολ. 13.000.000€)
Αποχετευτικό Σιγής (προϋπολ. 2.200.000€)

Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα δημοτικά κτίρια
α)Δημαρχείο- Κολυμβητήριο -Γυμναστήριο (προϋπολ. 600.000€)
β)20ο Δημοτικό σχολείο (προϋπολ. 200.000€)
γ)5ο Δημοτικό σχολείο (προϋπολ. 460.000€)

Κοινωνική μέριμνα
Στην κοινωνική πολιτική του Δήμου που ασκείται κυρίως μέσω προγραμμάτων ύψους 1.500.000 ευρώ έχουμε:
Κοινωνική κουζίνα
Κοινωνικό φαρμακείο
Δημοτικός λαχανόκηπος
Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας
Κοινωνικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα
Προμήθεια εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων
Πρόγραμμα στέγασης- επανένταξης αστέγων
Δέματα σε απόρους δημότες τις γιορτές Χριστουγέννων και Πάσχα
Θεσμός για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες
Συνέχιση της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών του ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, Βοήθεια στο σπίτι

Πολιτιστικοί -Αθλητικοί θεσμοί
Καλλιεργούμε την αγάπη για το περιβάλλον, την παράδοση, τον αθλητισμό, τη μουσική, τον κινηματογράφο και το θέατρο, με τη συνέχιση των  νέων πολιτιστικών και αθλητικών θεσμών και την δημιουργία νέων όπως:
ECO FESTIVAL
Πολιτεία των ευχών
Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης
Παγκόσμιο πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών
Φωτεινές μέρες για τα ΑΜΕΑ
Bougatsa days
Φεστιβάλ μουσικές κόσμου
Μαθητικό Μουσικό φεστιβάλ
Βραδιές κινηματογράφου και εβδομάδα ερασιτεχνικού θεάτρου το καλοκαίρι στο θερινό θεατράκι
Μαθητική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση “Στολίζω την πόλη μου”
Ίδρυση και λειτουργία νεανικής παιδικής χορωδίας

Εκπόνηση Νέας κυκλοφοριακής μελέτης,με στόχο την καλύτερη κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη

Πιλοτικό πρόγραμμα για δρόμους  χωρίς κάδους
Η δημοτική αρχή δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαχείριση των απορριμμάτων και στην ανακύκλωση, ξεκίνησε την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος, με στόχο την απομάκρυνση των κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων από τους δρόμους. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Σερρών προμηθεύτηκε 150 μικρούς κάδους και τους διέθεσε σε 150 μονοκατοικίες της γειτονιάς Αγίου Παντελεήμονα. Οι ιδιοκτήτες των μονοκατοικιών μια φορά την εβδομάδα βγάζουν τους κάδους έξω από τα σπίτια τους και τα απορριμματοφόρα του Δήμου κάνουν την αποκομιδή των σύμμεικτων σκουπιδιών από αυτούς τους κάδους. Ο στόχος του πιλοτικού αυτού προγράμματος είναι η απομάκρυνση των κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων από τους δρόμους για τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας του Δήμου και παράλληλα η επίτευξη εξοικονόμησης καυσίμων και εργατοωρών.

Το πρώτο άτυπο Πράσινο Σημείο
Δίνοντας πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανακύκλωση η δημοτική αρχή λειτούργησε το πρώτο άτυπο πράσινο σημείο. Το άτυπο πράσινο σημείο είναι χώρος συγκέντρωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καμένων λαμπτήρων, συσσωρευτών, ελαστικών, ογκωδών αντικειμένων και μεγάλων ποσοτήτων ανακυκλώσιμων υλικών.
Υπάρχουν ειδικοί κάδοι για κάθε αντικείμενο ξεχωριστά και όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να αφήνουν τα προαναφερθέντα αντικείμενα στο χώρο του Πράσινου Σημείου στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Σερρών από τις 7:30 το πρωί έως 8:00 το βράδυ. Τα αντικείμενα που συγκεντρώνονται και είναι σε καλή κατάσταση δίνονται σε άπορους συμπολίτες μας.

Πλατεία Eμπορίου
Παρουσιάσθηκε από τη δημοτική αρχή ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών για την αναμόρφωση της πλατείας Εμπορίου. Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών αποτελεί  το πρώτο στάδιο ετοιμότητας για την κατάθεση πρότασης και διεκδίκηση χρηματοδότησης από προγράμματα, με στόχο τον ανασχεδιασμό της πλατείας Εμπορίου.

Αξιοποίηση Στρατοπέδων
Ο Δήμος Σερρών με στόχο την αξιοποίηση των στρατοπέδων, υπέβαλε πρόταση στο πρόγραμμα Military Assets as Public Spaces (MAPS)- Στρατιωτικές Περιοχές ως Δημόσιοι Χώροι, που αφορά την αξιοποίηση- επανάχρηση ανενεργών στρατοπέδων, έγινε δεκτός και συμμετέχει στο εν λόγω δίκτυο με άλλους οκτώ Δήμους  από την Ευρώπη. Το δίκτυο αυτό χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα URBCT III.

Νοικοκύρεμα οικονομικών
Πάνω από 84% μείωσε τα χρέη προς την αγορά ο Δήμος Σερρών. Επίσης τα έσοδα από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας αυξήθηκαν κατά 100.000 ευρώ. Στο τέλος του 2011 ήταν 195.000 ευρώ, ενώ στο τέλος του 2016 είναι 292.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ολοκληρώνοντας είπε: «Δύο λέξεις θα μπορούσα να πω σαν συμπέρασμα από τη λογοδοσία έτους 2015. ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά, με συνέπεια, ειλικρίνεια, πείσμα και αποτελεσματικότητα για ένα Δήμο σύγχρονο, δυναμικό, με  κοινωνικό πρόσωπο. Οι δημότες μας και οι επισκέπτες μας θέλουμε να δηλώνουν ότι είναι ωραίο να ζεις στις Σέρρες. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά  για το Δήμο μας με τη συνεργασία όλων».

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 246 επισκέπτες