serreslife

Με μεγάλη επιτυχία έληξαν οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μπουγάτσας & Τοπικών Προϊόντων «bougatsa days 2016» που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 25 του τρέχοντα μήνα.
H διοργάνωση περιελάμβανε δεκάδες πολυποίκιλων πολιτιστικών εκδηλώσεων και πολλές παράλληλες δράσεις γι όλους, μικρούς και μεγάλους.

Η προσέλευση στην περιοχή του Θερινού Θεάτρου του Δήμου Σερρών, όπου είχαν προετοιμαστεί και στηθεί τα περίπτερα των εκθετών-επιχειρηματιών παραδοσιακών προϊόντων, όχι μόνον των κατοίκων του τόπου, αλλά και από τους όμορους νομούς υπήρξε μεγάλη.
Να σημειωθεί ότι σε όλους μοιράστηκαν από τους Σερραίους ζαχαροπλάστες κάθε λογής σερραϊκά εδέσματα και γλυκά, ενώ τα μέλη του Σωματείου Μπουγατσοποιών πρόσφεραν μπουγάτσα κάθε γεύσης και γέμισης.
Επίσης αξίζει ν’ αναφερθεί ότι στις Σέρρες βρέθηκαν σεφ και αρχιμάγειρες από το παγκόσμιο κλαμπ μαγείρων που συνεργάστηκαν με τους μπουγατσοποιούς της περιοχής, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν μαζί νέες γεύσεις, ενώ φιλοξενήθηκαν τεχνίτες μπουγάτσας από την Σερβία και Βουλγαρία, οικοτεχνίες, και βιοτεχνίες τοπικών προϊόντων διατροφής του Νομού.
"Η ιδέα αυτή ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια για να μπορέσουμε να δώσουμε βήμα στην μπουγάτσα και σε όλα τα τοπικά προϊόντα, Να καταφέρουν οι παραγωγοί μας να τα κάνουν γνωστά παραέξω, διότι αυτές τις δύσκολες ημέρες τα προϊόντα μας χρειάζονται προβολή και κατανάλωση", κατέληξε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης – Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού του Δήμου Σερρών Παναγιώτης Γρηγοριάδης.

Από το Γραφείο Τύπου

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 217 επισκέπτες