serreslife

Κατάληψη συμβολικού χαρακτήρα πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 5 Μαϊου οι εργαζόμενοι του Δήμου Σερρών οι οποίοι προέβησαν στην κατάληψη του Δημαρχείου από τις 11.00 έως τις 13.00. Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου με την συμμετοχή ωστόσο για ακόμη μια φορά να μην κρίνεται ικανοποιητική. Παράλληλα απευθύνθηκε κάλεσμα για καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά που θα λάβουν μέρος την Κυριακή 8 Μαϊου στο Εργατικό Κέντρο Σερρών αλλά και την 48ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για την ημέρα κατάθεσης του επίμαχου νομοσχεδίου.

Κάλεσμα προς τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις που έρχονται από εβδομάδα απεύθυνε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Σερρών: «Όλη η κοινωνία είναι στο στόχαστρο της πολιτικής αυτής, δυστυχώς έχει καταδεχθεί το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα μετά την πλήρη μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίζει όσα κατήγγειλε πριν. Μπροστά μας έχουμε την ψήφιση ενός ασφαλιστικού το οποίο στην ουσία είναι η ταφόπλακα της ασφάλισης, οι συντάξεις παρ όλα όσα λέγονται όχι μόνον αυτών που βγαίνουν στη σύνταξη αλλά και αυτών που έχουν ήδη βγεί θα κοπούν δραματικά, θα είναι συντάξεις με τις οποίες κανείς δεν θα ζεί με αξιοπρέπεια. Καλούμαι όλο τον κόσμο το επόμενο διάστημα, είναι διάστημα κινητοποιήσεων θα υπάρχει απεργία 48ωρη με την ψήφιση του ασφαλιστικού, έχουμε την Κυριακή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς».

Π. Στεφάνου: «Το νέο Ασφαλιστικό φτωχοποιεί τον Ελληνικό λαό»
Την υποστήριξη στην κινητοποίηση εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Σερρών κ. Πασχάλης Στεφάνου: «Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει όλες τις κινητοποιήσεις των Συλλόγων και των Ομοσπονδιών, σε αυτό το πλαίσιο είναι και η σημερινή κινητοποίηση για το μείζον θέμα του ασφαλιστικού. Ένα ασφαλιστικό που διαλύει όχι μόνο την κοινωνική ασφάλιση, όχι μόνο φτωχοποιεί τον Ελληνικό λαό αλλά ουσιαστικά μετατρέπει την σύνταξη των εργαζομένων σε προνοιακό επίδομα. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε αυτό το ασφαλιστικό έκτρωμα».

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη

Διαβάστε επίσης: