serreslife

Ποικίλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων « Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016», από την ΚΕΔΗΣ, το οποίο περιλαμβάνει δύο μουσικές συναυλίες, οκτώ θεατρικές παραστάσεις και επτά παιδικές παραστάσεις. Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 23 Ιουνίου 2016 και θα ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2016.

Την Πέμπτη το πρωί ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, Ευθύμιος Ραμπότας και Βασίλης Τερζής αντίστοιχα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου κατά την διάρκεια της οποίας ανακοίνωσαν το πρόγραμμα του Πολιτιστικού καλοκαιριού και κάλεσαν τους Σερραίους να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις. 

«Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που θα γίνουν κατά την διάρκεια του στο ανοικτό Αμφιθέατρο του ΤΕΙ και στο Θερινό Θεατράκι του δήμου Σερρών για πρώτη φορά . Είναι διοργάνωση που έχει αναλάβει η ΚΕΔΗΣ σε συνεργασία με το ΤΕΙ ,με την παραχώρηση του αμφιθεάτρου . Οι παραστάσεις είναι με καταβολή εισιτηρίου» δήλωσε ο κ. Ραμπότας και συνεχίζοντας τόνισε « Οι Σερραίοι που θα μείνουν στην πόλη το καλοκαίρι μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα. Υπάρχει μια ποικιλία παραστάσεων τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά. Να σημειώσουμε ότι έχουμε αρκετές παιδικές παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν από θιάσους των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης με πολύ καλό περιεχόμενο, διδακτικό και διασκεδαστικό. Είναι αυτό που λέμε ότι το θέατρο συμβάλει απόλυτα στον πολιτισμό».

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα:

«Για το θερινό θεατράκι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από θεατρικά σχήματα της Αθήνας. Καθώς όπως ξέρετε τοποθετήθηκαν 250 και σε λίγο διάστημα θα ολοκληρωθεί το σύνολο των καημένων με καθίσματα που συνολικά θα είναι 420 θέσεις .Επίσης θα γίνουν επεμβάσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο» σημείωσε ο κ. Ραμπότας.

Αναφορικά με τα εισιτήρια ο κ. Ραμπότας δήλωσε: «Οι τιμές είναι κατά κατηγορία και η προπώληση θα γίνεται στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου ΔΗΠΕΘΕ».

Για την ενοικίαση του χώρου των παραστάσεων δήλωσε «Όταν οι εκδηλώσεις που γίνονται στο θερινό θεατράκι, από ιδιώτες, έχουν εισιτήριο τότε θα παίρνουμε ένα ποσό ενοίκιο που θα ανέρχεται στο ποσό των 100 ευρώ, θ α διατίθεται δωρεάν γι α εκδηλώσεις των σχολείων, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ,ενώ στους συλλόγους και κοινωνικούς φορείς θα προσφέρεται στο ποσό των 50ευρώ».

«Οι θίασοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το θεατρικό κοινό των Σερρών, το οποίο είναι φιλοθεατρικό και φιλόμουσο. Στο ανοικτό αμφιθέατρο θα γίνουν οχτώ παραστάσεις και δύο συναυλίες ενώ στο θερινό θεατράκι έχουμε εννέα παραστάσεις. Παραστάσεις που είχαν επιτυχία και μεγάλου κόστους παραγωγής, είναι ένα πολιτιστικό καλοκαίρι με κύριο χαρακτηριστικό την ποιότητά του» υπογράμμισε ο κ.Ραμπότας και κατέληξε «Όταν διαθέτεις υποδομές βασικές που μπορεί να εξυπηρετηθούν όταν επισκέπτονται κάποιοι την πόλη, τους εξυπηρετεί και διαλέγουν να έρθουν στην πόλη των Σερρών».

Ο Βασίλης Τερζής, αναφέροντας ότι οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού αφορούν όλους του πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών τόνισε «Ένα πολιτιστικό καλοκαίρι που θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι και αφορά τους πολίτες όχι μόνο του δήμου Σερρών αλλά και της περιφέρειας. Καλώ τους Σερραίους που θα είναι στις Σέρρες ,πρόταση της ΚΕΔΗΣ, για να εμπλουτίσουνε το καλλιτεχνικό αισθητήριο να ρθουν σε αυτές τις εκδηλώσεις, εκδηλώσεις που είναι για όλους».

Σημείωσε δε ότι υπάρχει μέριμνα, από τους περισσότερους θιασάρχες και τους υπεύθυνους των συναυλιών , για τους ανέργους, τα ΑΜΕΑ ,τους φοιτητές, μέριμνα για μειωμένο εισιτήριο έως και δωρεάν ενώ θα υπάρχει και προπώληση εισιτηρίων με χαμηλότερο κόστος για κάποιους που τους ενδιαφέρει.

«Είναι γνωστό ότι οι δήμοι της χώρας, όπως και ο δικός μας έχει την ανάγκη από προσωπικό .Το λέω αυτό γιατί όλες αυτές οι συσκέψεις ,οι συμφωνίες έχουν γίνει από τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ και πρέπει να τον συγχαρώ γιατί εκτός των άλλων αρμοδιοτήτων του, ήρθε σε επαφή με όλους αυτού στους επιχειρηματίες που θελήσανε να φέρουνε την δική τους δουλειά στις Σέρρες.» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΣ.

Δήμητρα Μετόκη

Δείτε το βίντεο από το ENA CHANNEL:

Διαβάστε επίσης:

  • Πόκερ και esports, παράλληλοι δρόμοι Υπάρχουν στιγμές που ρίχνουμε μία ματιά πίσω μας και διαπιστώνουμε ότι η τεχνολογία αλλάζει τα πάντα. Ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο ο αθλητισμός διεξάγεται, ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 137 επισκέπτες