serreslife

Ξεκίνησαν σύντομα και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός διαστήματος τεσσάρων μηνών οι εργασίες κατασκευής διοδίων σε σημείο αμέσως μετά το τελωνείο του Προμαχώνα. Το έργο κατασκευάζεται από την τεχνική εταιρεία «ΤΟΜΗ» στο πλαίσιο της εργολαβίας Κάτω Αμπέλα- Νέο Πετρίτσι συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατομμυρίων 300 χιλιάδων Ευρώ με το ΦΠΑ. Ο χώρος της κατασκευής διοδίων επιλέχθηκε για να μην θιχθεί η τοπική κυκλοφορία  αλλά αντίθεντα να επιβαρυνθεί μόνο η διεθνή κυκλοφορία από τα φορτηγά αυτοκίνητα Διεθνών μεταφορών( ΤΙR).

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον επιβλέποντα της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ» κ. Σταύρο Σάκκο στόχος είναι τα διόδια να ξεκινήσουν να λειτουργούν άμεσα μετά την αποπεράτωση των εργασιών, δηλαδή μέσα στην Άνοιξη του 2015. Στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας Κάτω Αμπέλα- Νέο Πετρίτσι   αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος σε έκταση περίπου 2 χιλιομέτρων. Το οδόστρωμα παρουσιάζει μεγάλη ανωμαλία λόγω γήρανσης και φθοράς .

Όσον αφορά την πορεία των εργασιών της άλλης εργολαβίας, κάθετος άξονας 60 της Εγνατίας Οδού( Δερβένι- Σέρρες- Προμαχώνα) που έχουν αναλάβει οι εταιρείες ΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΑΕΓΕΚ συνεχίζονται εργασίες ενίσχυσης της γέφυρας μετά τον Στρυμόνα. Όταν οι εργασίες αυτές ολοκληρωθούν θα δοθεί σε κυκλοφορία το νέο κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου από το ύψος της διασταύρωσης της Βαμβακιάς έως τον κόμβο του Προβατά, ώστε να επακολουθήσει η ανακατασκευή του κομματιού της παλαιάς Εθνικής οδού Σερρών- Θεσσαλονίκης έξω από τον Προβατά.

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Διαβάστε επίσης:

  • Πόκερ και esports, παράλληλοι δρόμοι Υπάρχουν στιγμές που ρίχνουμε μία ματιά πίσω μας και διαπιστώνουμε ότι η τεχνολογία αλλάζει τα πάντα. Ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο ο αθλητισμός διεξάγεται, ...